20110414

Grillipidu

Võimalusi grillimiseks:

1. VÄRVILISED JUURIKA-VARDAD
Võta vastavalt oma maitsele ja kättesaadavusele kas kõiki või valik järgmisi köögivilju:
  • 1 suvikõrvits -- jämedate viiludena
  • 3 paprikat – lõika paprika umbes 12-ks tükiks (6 viilu, mis omakorda keskelt laiuti pooleks)
  • 2 keskmist sibulat – lõika neljaks ja suru sõrmede vahel kihid lahti
  • 200 g šampinjone -- väiksemad tervena, suuremad pooleks
  • 1 baklažaan -- jämedad viilud omakorda neljaks lõigatuna
Aseta kõik köögiviljad suurde kaussi ja asu kastet kokku segama.
Kaste:
  • 1 tl võilillesiirupit
  • 1 spl balsamicot
  • 3 spl oliivõli
  • 1/2 tl soola
  • 1 spl kuivatatud või 3 spl värskete ürtide segu (tüümian, pune, rosmariin, petersell vms)
  • Soovi korral pisut purustatud küüslauku. Loksuta kaste väikses purgis ühtlaseks, vala köögiviljadele ja sega kõik parasjagu segamini. Kui on aega, jäta mõneks ajaks maitsestuma. Kui grillisüsi hakkab ilmet võtma, pista  köögiviljatükid vaheldumisi varraste või pikkade tikkude otsa. Küpseta 10-15 minutit. Ilma varrasteta on keeruline grillida, kuna köögiviljatükid kipuvad resti vahelt plehku pistma.
2. TAGURPIDI SEENED
See on hitt, mis sobib igasse seltskonda ja eriti hästi just grillpeo esimeseks suupisteks.
  • 2 väikest karpi šampinjone
  • 100 g sinihallitusjuustu
Eemalda seentel jalad ja täida seenekübarad väikese sinihallitusjuustu kuubikuga. Aseta tihedale grillrestile või fooliumile kübarad allpool ja hoia grillil kuni juust on hakanud sulama. See ei tohiks võtta üle 8-10 minuti. Serveeri kohe!

3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti