20110406

Kibuvitsamarjad

Kibuvitsamarju kogutakse siis, kui nad on värvunud, aga veel mitte pehmed. Kuivatatakse kiiresti kuivatis või ahjus temperatuuril mitte üle 70 °C.
Tee: 1 spl marjadele valada 2 klaasi keeva vett ja lasta tõmmata 2–3 tundi. Juuakse 1/4–1/2 klaasi 3–4 korda päevas valgeveresuse ning kusekivitõve raviks (kusihappe- ja oblikhappesooladest neeru- ja põiekivide puhul), samas koguses 2–3 korda päevas aga ateroskleroosi raviks.
Kibuvitsamarjad on suurepärane C-vitamiini allikas. Lisaks C-vitamiinile sisaldavad kibuvitsamarjad veel P-, B1-, B2-, B5- ehk PP- ja K-vitamiini.
Ravimina kasutatakse nii kibuvitsa õisi, vilju kui ka juuri teena. Keedetult tarvitatakse marju neeru- ja põiehaiguste korral.
Rahvameditsiinist on teada kibuvitsa hea mõju inimese liigeste liikuvusele.

(laenatud: Seemnemaailm.ee)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti