20110406

Näomaskid

Väga kuiva nahka hõõrutakse läätsa- või oajahupudruga, tomati- või kurgimahlaga. Lastakse veid aega nahal mõjuda ja loputatakse külma veega.
*
Niisutav mask
————————-
Sega üks supilusikatäis mett, üks supilusikatäis püreestatud banaani, üks munakollane ja üks supilusikatäis hapukoort. Kanna segu 15—20 minutiks näole ja pese siis leige veega maha.
Sobib suurepäraselt kuivale vananevale nahale.
Värsked roosi kroonlehed ja saialill – suurepärased kuiva naha puhastajad. Segu valmistamiseks võta 100 ml keefiri, 50 g värskeid roosi kroonlehti või saialilli.
Naha toitmiseks ning läikimise vähendamiseks klopi lahti munavalge, lisa 1 tl mett, piima ja sidrunimahla. Sega mass peotäie kaeraga ning kanna 15-20 minutiks nahale.
Eemalda sooja rätikuga õrnalt patsutades ning seejärel loputa sooja veega.
Mask, mis paneb kuiva naha särama: Koori pool väikest küpset virsikut, pressi pudruks ja sega supilusikatäie vahukoorega kuni moodustub ühtlane mass.
Kanna segu 15 minutiks näole ja kaelale, loputa jaheda veega.
Näomaskid rasvasele nahale
Kurgimask
Riivi üks kurk, sega ühe munavalgega, kanna näole 15-20 minutiks. Mask ahendab poore, munavalge muudab naha veidi kuivemaks.

(laenatud: Noolis.com)
Porgandimask: sega üks riivitud porgand 1 sl meega. Kanna segu näole ja kaelale 20 minutiks, pese maha algul sooja, siis külma veega.
Mask tasandab peeni kortse, stimuleerib vereringet, parandab naha elastsust ja jumet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti