20110406

Tuntud kohvijoogid

  Tuntud kohvijoogid:
Cappuccino -on Itaalia kohv, mis saadakse , lisades tassile mustale kohvile espressomasina aurutorus kuumutatud piima, kohvile võib puistada kakao-, kohvi-või kaneelipulbrit. 1/3 kohvi + 1/3 kuuma piima + 1/3 kuuma piima vahtu.
Espresso on väike kogus muidu tavalist, kuid lihtsalt väga kanget kohvi. Kohvi ja vee vahekord espressos on tavaliselt 1:2. Klassikalise espresso valmistamiseks võtta 7 g kohvi ja 60 ml vett.
Rõhu all olev 95-kraadine vesi surutakse umbes 20 sekundi vältel läbi tumeda röstiga ubadest peenjahvatatud tiheda kohvipuru.
Mocha on šokolaadisiirupiga maitsestatud café latte. Kohvijoogi valmistamisel valatakse klaasi põhja esmalt kuum tume šokolaad, seejärel piim, siis kohv ning kõige tipuks piimavaht.
Caffe Latte tähendab itaalia keeles sõna-sõnalt piima-kohv (Caffe – kohv ja Latte – Piim).
Caffe Latte valmistamiseks vajad Caffe Latte klaasi, mille maht on 300-350 ml. Sinna klaasi valad vahustatud kuuma piima ja piimale kallad omakorda espresso šoti (30ml) peale.
Ristretto – tavapärasest vähema veega valmistatud ja seega kangem espresso. Bica on Portugali espresso, aga natukene pehmem.
Iiri kohv - Vahusta koor suhkuga tugevaks vahuks ning aseta mõneks ajaks külmkappi. Kuumuta klaasid kuuma veega soojaks ning vala igasse klaasi kuum kohv. Vala igasse klaasi võrdselt viskit (umbes 3 spl) ning tõsta lusikaga peale vahukoor.
Parimad kohvisordid:
Panamalt pärit kohv Esmeralda Especial on maailma parima tiitlit kandnud kolm aastat. Kilo Esmeralda Especial kohvi maksab 20 dollarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti