20110407

Vabaõhueine




Ettevalmistused:  kui pidu jätkub ka pimedas võib aiateede servad ääristada  näiteks ajutiste valgustite- või õueküünaldega. Sama kehtib terrasside, müürinurkade jms. kohta.
Peoplats peaks olema piisavalt kuid mitte eredalt valgustatud. Oskuslikult paigaldatud ja suunatud valgus aitab luua meeleolu. Valgustus peaks olema paigas enne peo algust.
Jälgige aiamööbli piagaldamisel kuldset reeglit: iga mööbligrupp peaks koosnema ühtses stiilis mööblitükkidest. Samas stiilis puitmööbel ühes, plastikmööbel teises jne. grupis.
Kasutage kujundamisel lillepotte. Suured aiapotid sobivad hästi nii mingi aiaosa eraldamiseks, näiteks “söögitoa” või eri stiilis kujundatud osade määratlemiseks, kui ka terrassi kujundamiseks.
Kui teil on pisiplastikat või väikeseid skulptuure, siis aitab ka nende teisaldamine peopaigale selle ilmet pidulikumaks muuta.
Unustada ei tohiks ka muusikat. Hästi valitud taustamuusika loob soovitud meeleolu. Loomulikult oleks “elus” muusika peoõhustiku loomiseks parim.
Toidunäiteid:
Ooteks: arbuusi, tükeldatud köögivilja, puuvilju, hapukurk, tortillad, Farmi kodujuust shampinjonidega, pitsatükid, suitsukanatükid, saiaviilud juustu-küüslaugu-munakattega või nõgese-munakattega, leivad muna-punase sibula ja kalamarjaga, peedi-juustu-küüslaugusalat
Soolane: värskekapsasupp, peedilehesupp, ühepajatoit, suvikõrvitsa-hakklihavorm, riis-juurviljadega või hamburgeri-eine (kuklid, salatilehed, ketshup, sinep, tomativiilud laual, pihvid grillil soendada), grillida seene-juurviljavardaid, sparglit
Magus: jäätis, küpsetatud vahukommid, kummikommid.
Joogid: piparmünditee, mahlajoogid, suurtele veini-limonaadi mixi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti