20110406

Teemapeod


* SEKS JA LINN -




















----------------------------------
* KOLHOOS -

*Pidu võiks alata rivistusega (iga kollektiivi juhib brigadir), tervitussõnadega ja vastavas stiilis õnnesoovidega. Seinale võib panna ürituse päevakava ja teha Punanurgake asjakohase infoga.
*Dekoratsioonid: pikk laud (võimalusel õues) kaetud valgete linade või hoopis nõukaaegsete ajalehtedega; loosungid ja suurte NL juhtide pildid seintel (sinna pihta võib hiljem märki visata), lilledest nelgid (võib teha paberist)...
*Seljas võiks kanda nõukaaegseid dresse, kitleid vms, peas rätte või vormimütse, ehtida end selleaegsete märkidega. Lahe kui kellelgi on sõduri, miilitsa, madruse või koolilapse vorm alles.
Kõik lapsed rivistatakse ootamatult, loetakse ette nende nimed, kes ei kanna punarätti, toimub nende vastuvõtmine pioneeriks, vande andmine ja rättide sidumine!
*Söögiks võiks olla kartulisalat (mida teha naised koos enne pidu), viinerid, rosolje, täidetud munad, Regati jäätist, sefiiritorti... Joogiks kalja, morssi, Ziguli õlu...
*Toimuda võiks viktoriin, osavusmängud (näit. Normitäitmise mäng) ja parimate autasustamine. Oodatud on külaliste esinemiskavad (taidlusgrupid). Lugeda (võib jagada paberilehed luuletustega) suurte nõukogude poeetide luulet (Majakovski, Jessenin, Laul Leninist jt.) ja sõnavõtud. Võib ka toimuda näit. Suur Töörahva Loos, kuhu iga külaline on toonud ühe (kasutatud või veneaegse või omatehtud) asja ja need lähevad kõigi vahel ümberloosimisele!
*Tantsumuusika kõlagu 1970ndatest aastatest, kas disko vm veneaegne. Laululehed ühislaulude tarvis ("Väike trummilööja", "Olgu jääv meile päike", "Katjake", "Ta elagu").


 








------------------------------------------------
* PIDZAAMAPIDU või PADJAKLUBI -










--------------------------------------------* TSIRKUS -

















------------------------------------------
* MASKIPIDU -














-------------------------------------------
* PRILLIPIDU -

-------------------------------------------
* KODUTUD -












-----------------------------------------------
* HIPIPIDU - moes miniseelik, altlaienevad teksased ja
hipistiil,platvormkingad ja laia sääreosaga teksased (mõlemaid kandsid nii mehed kui ka naised). Kanda võiks maani ulatuvaid rahvusliku mustriga kleite, narmaid, madalaid nahast sandaale, peapaelu, lahtiseid pikki juukseid, altlaienevaid teksaseid, kauboisaapaid, lillemustrilisi pluuse, tenniseid, käepaelu ja veste. Film „Saturday Night Fever”, sest inspiratsiooni riietumiseks said inimesed just nimelt filmidest. Võib matkida ka ansambli ABBA lauljaid. Oluline on see, et kostüüm oleks värviline ja lõbus, aitab ka parukas (nii meestel kui ka naistel). Pidu võiks olla väliüritus – pidu metsas, rannas või pargis. Tuleks otsida piisavalt suur plats kuhu paigutada toolid, lauad, telgid ja lava (võiks olla ka lõkkeplats). Õige meeleolu loomiseks tuleks hankida erinevaid postreid, lillemustrilisi esemeid (laudlina, ühekordsed nõud, lavakaunistused) ning kõike, millel on peace märk. Võiks kasutada näiteks papist väljalõigatud ning värvitud ruute, milledest võiks valmistada tantsupõranda. Lakke võiks panna diskopalli. Diivani võiks katta värvilise tekiga. Akende ette võiks riputada värvilised kardinad. Värvidena võiksid domineerida oranž, laimiroheline, kollane ja pruun.
Muusika võiks valida järgmiste bändide seast – The Rolling Stones, The Who, The Animals, The Beatles, Elvis Presley, Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Aerosmith, Alice Cooper, Bee Gees, Black Sabbath, Bob Marley and the Wailers, Elton John, John Lennon, Kiss, Led Zeppelin, Michael Jackson, Queen.
Külalistele võiks pakkuda sööke – pannkoogid, täidisega pirukad, spagetti carbonara, pasta primavera, spinati salat cheddari juustuga, glasuuritud maasikakook, tarretis, porgandikook, maasika-banaanismuuti, brokkoli vormiroog, kaeraküpsised, õunakook jne. Jookidest tequila sunrise ja pina colada. Hipid arvasid, et parima eine saab naturaalselt kasvatatud toiduainetest. Järgides seda põhimõtet, võib vabas õhus korraldatud stiilipeol pakkuda lihtsat grillitud liha erinevate köögiviljadega.
Jefferson Airplane nimelise rock bändi liige Paul Kantner  öelnud: „Kui sa midagi kuuekümnendatest mäletad, siis ei olnud sind tegelikult seal.”
Võiks korraldada külalistele näiteks ka tantsu- ja lauluvõistluse, paludes külalistel gruppidena esitada üks kõige kuumemaid seitsmekümnendate hitte ”YMCA”.


 --------------------------------------------------------------
* ISSANDA LOOMAAED (või Loomad elutoas) - erinevaid võimalusi: võib näiteks korraldada ürituse, kuhu iga külaline on oodatud koos oma lemmikuga või peo, kuhu külalised võtavad kaasa kõik oma kaisuloomad. Võib piiritleda loomi, näit. - mehed olgu jänesed ja naised karud! Külalised võiksid tulla stiilipeole mõne looma kostüümis. Saata ka temaatiline kutse – kaisuloom, kelle kaelas on kaart, millel on peo toimumisaeg, koht ja stiilipeo teema. Selleks, et asja põnevamaks teha, võiks teavitada külalisi juba enne pidu ka võistlusest – auhinna võidavad näiteks kõige armsama, karvasema, naljakama, kurjema ja omapärasema kostüümiga külalised.
  Seintele võiks hankida mõne ilusa looduspildiga postri ja kleepida sellele ka erinevaid prinditud loomade pilte. Laud võiks olla madal ning tavaliste toolide asemel võiks istumiseks kasutada madalaid kände või heinapalle. Akende ette võiks panna näiteks leopardimustrilised kardinad. Dekoreerimiseks võiks kasutada ka võimalikult palju erinevaid kaisuloomi, loomade kujulisi õhupalle ning taimi. Taustaks võiks panna mängima loodushelidega kasseti.
Laua katmisel võiks kasutada loomapiltidega nõusid. Ka toitu on võimalik omapärasemaks teha – hankige mõni looma kujuga vorm ning tehke sellega võileibu või hoopis küpsiseid (küpsiseid võiksid kaunistada aga hoopis külalised). Külalistele pakutavad snäkid võiksid olla väljanägemiselt loomatoidu moodi (n. koerakondi kujuline tort). Sobivad ka pizza, hot dogid ja hamburgerid.
Mäng: Peokorraldaja mõtleb enne üritust välja erinevad küsimused loomade kohta. Iga külaline peab vastama küsimustele vastavalt sellele, mis loomana ta peole on tulnud ning just see, kes kõige rohkem teab, võidab auhinna.
Tee kõigist loomadest grupipilt ning peale üritust saada see mälestuseks igale peol olnud külalisele!





---------------------------------------
* NOHIKUD -
 









------------------------------ 
* FILMIKANGELASED või MUINASJUTUTEGELASED - Vaata pilte!










------------------------------- 
* AMETID - Näiteks: ehitad, arstid, õpetajad, jahimehed, karjakud, ärimehed, sõdurid, näitlejad, nunnad, meremehed, politseinikud, piimatööstuse töölised, piirivalvurid, tuletõrjujad, rannavalve...








-------------------------
* LAPSEPÕLV -










------------------------
* MEHHIKO stiilis -












--------------------------------------------------------------
* KROONIKA PIDU (või ROCKSTAARID) - Alusta organiseerimist peo toimumiskoha ja toimumisaja paika panemisest. Saada igale peole oodatud külalisele personaalne teemakohane kutse.
Kutsed võiksid valmistada näiteks arvutiga, illustreerides need erinevate rockikuulsuste piltidega. Miks mitte aga lõigata need välja plastikust (nii, et need näeksid välja nagu pääsmed lava taha) ja panna sinna külge ka kaelapael. Võimaluse korral võiksid aga lasta peokutsed lausa trükkida – nii näeksid need välja nagu tõelised rockkontserdi piletid! Kutse võib olla ka rockstaari stiilis poster – sellisel juhul lisa kindlasti ka autogramm.
Dekoreeri ruum stiilselt kasutades selleks erinevaid rockstaari rajule elule omaseid elemente. Aseta põrandale punane vaip. Hangi võimalikult palju erinevaid rockstaaride postreid ning kleebi need seintele ja lakke. Poodidest võib leida ka kitarrikujulisi õhupalle ning täispuhutavaid kitarre. Osta musta värvi CD-toorikuid ning pane need nööriga laest alla rippuma. Ruumi valgustus võiks olla hämar ning võimaluse korral võiks rentida ka strobo ja/või laservalgusti. Kasuta dekoreerimisel erinevaid pimedas helenduvaid esemeid. Dekoratiivsete elementidena võiksid kasutada ka musti päikeseprille ning sädelust.
Otsi stiilipeole fotograaf, kes võiks inimestest esimese pildi teha juba punasel vaibal, mis loob igas saabunud külalises tõelise rockstaari tunde. Iga külalise sisenemisel võiksid taustaks panna mängima ka erinevad rockkontserdit meenutavad helid (neid leiad internetist). Proovi peole hankida ka parukaid, musta küünelakki ning kõrvarõngaid, mida julgemad peokülalised saaksid kasutada, et luua rockstaari imidžile veelgi sarnasem välimus.
Õhtu põnevamaks sisustamiseks võiksid korraldada mõne teemakohase mängu/võistluse. Lase näiteks külalistel luua 4-5 liikmelised bändid, kes hakkaksid võistlema mõne kuulsa rockbändi loo esitamises. Võid korraldada ka viimasel ajal populaarsust kogunud õhukitarri mängimise võistluse. Miks mitte aga lasta ka igal külalisel eraldi esitada mõni tuntud rocki lugu. Tee igale külalisele üllatus ning moodusta neile erinevatest esemetest kingikott. Võid kinkida näiteks T-särke rockbändi pildiga, kaelapealu, kitarrikujulisi küpsiseid vms. Kleebi kingikottidele grupipilt rockipeo külalistest ning võid olla kindel et igal külalisel on rajust peost meeldiv mälestus.



-----------------------------
* LOSSI VAIMUD - Kutsed: valmista musta värvi tugevamast paberist ja lõika sellest lossi siluetiga kaardid. Hangi poest valget värvi marker ning kirjuta kogu vajaminev informatsioon mustale kaardile. Käekiri võiks olla lohakalt kummituslik.
Stiilipeo kostüümi saab väga edukalt valmistada kodustest vahenditest – otsi välja mõni vanem voodilina. Lõika sellele silmade, nina- ning suuavad (või lõika nii, et kogu pea välja mahuks). Teine võimalus on lihtsalt riietada end üleni valgesse. Sellisel juhul võiks aga kummitusliku eripära lisamiseks oma näo spetsiaalsete värvidega üleni valgeks võõbata. Kuna lossi vaimude teemalise stiilipeoga on omamoodi seotud ka nõiad, siis miks mitte tulla stiilipeole ka maagilise nõia kostüümis.
Dekoreeri ruum nii, et tekiks tõeliselt kummituslik õhkkond. Kata kogu ruumis olev mööbel valgete linadega. Aseta ruumi juba kasutatud küünlaid, mis on asetatud võimalikult kulunud küünlaalustele. Kui võimalik, siis võikski ruumis kasutada ainult küünlavalgust. Väga efektse mulje loovad kindlasti ka nöörist tehtud ämblikuvõrgud toa nurkades. Seinale võid kleepida valgeid A4 pabereid kummituslike sõnumitega ning nende kirjutamiseks võiksid kasutada UV-pliiatsit (sellisel juhul tuleb hankida ka UV-lamp). Dekoreerimiseks sobivad ka valged ja mustad õhupallid, suur peegel ning musta värvi ühekordsed nõud.
Külalistele võiksid pakkuda näiteks kummituse kujulisi võileibu, küpsiseid ja erinevates värvides tarretist. Kes soovib, võib pakkuda näiteks hamburgereid, hot doge või miks mitte ka mõnda huvitavat pastarooga. Oluline on see, et serveerite toidu kas musta või valget värvi ühekordsetel nõudel, mis sobivad ideaalselt teemakohaselt dekoreeritud ruumiga.
Loomaks tõeliselt kõhedustekitavat õhkkonda, tuleks taustaks panna mängima ukse ja põranda kriuksumise helid. Peo hittlooks võiks olla aga "
Tondipüüdjate” tunnusmeloodia.
     Jäädvusta kogu üritus fotodele ja koosta nendest piltidest kummituslik album igale peol viibinud külalisele.












------------------------------
* MEHED MUSTAS - Kutsed: kuna peole on oodata salaagente, võiks kutse omanäolisema välimuse loomiseks panna selle ümbrikusse, mille peale on kirjutatud „Top Secret” ning kutse ise võiks olla hõbedastes või rohekates toonides.
Nii mehed kui ka naised võiksid kanda musta ülikonda (naistel pükskostüüm), valget kraega särki, peenikest musta lipsu ning päikeseprille. Miks mitte riietuda aga ka UFO-ks või mistahes koletiseks.
Dekoratsioonideks sobivad kõik sellised esemed, mis on seotud UFO-dega või muu maavälisega. Ruumi võiks hankida erinevaid UFO-de kujusid ning seinale kleepida joonistatud, värvitud ja lõigatud suure UFO laeva (seinale võib kleepida ka pilte erinevatest paikadest, mida on tunnistajate väitel UFO-d külastanud). Kaunistamiseks sobivad kõik sellised esemed, mis on läikivad (hõbeda- või kullavärvi). Nii võiks näiteks toimumispaika asetada hõbedasi õhupalle. Ruumis võiks olla üsna hämar valgustus ning võimaluse korral võiks lakke panna pimedas helendavad tähekesed, erinevad mudellennukid. Teemakohast valgustust aitab luua ka laser. Väikese täispuhutava basseini olemasolul võiks täita selle veega ning visata vette  helenduvate värvitoonidega pallid. Taustaks võiks panna mängima „Men In Black” filmi, filmi avakosmosest, ulmefilmide muusika või hoopis filmi „Men In Black” tuntumad palad.
Stiilipeol võiks pakkuda näiteks UFO-kujulist torti, või siis UFO laeva kujulisi küpsiseid erkrohelise glasuuriga. Kõik toit võiks olla serveeritud hõbedastel nõudel või siis lihtsalt hõbedavärvi ühekordsetel nõudel. Kokteilina sobiks pakkuda midagi erkrohelist.
Peokorraldaja võiks igale külalisele üllatusena muretseda ka agendi märgi ning mängurelva!











-----------------------------
* BEEBID - igale külalisele võiks saata näiteks luti, mille küljes on kaart vajaliku informatsiooniga. Või miks mitte saata ka beebimähe, millel samuti kogu vajaminev teave peo kohta.
Nii mehed kui ka naised võiksid pähe panna lõua alt seotava mütsikese, lasta mõnel tuttaval õmmelda sipupüksid või riietada end lihtsalt võimalikult roosadesse või helesinistesse toonidesse. Üks lihtsamaid, kuid kindlasti ka naljakamaid mooduseid on aga tavalise voodilina kasutamine – seo see ümber keha nagu mähkmed ning kinnita suure haaknõelaga.
Ruumi dekoreerimine: värvidena võiks kasutada erinevaid pastelseid toone – roosat, kollast, helerohelist, helesinist, helelillat jne. Seintele võiks kleepida erinevaid prinditud beebide pilte. Akende ette sobiksid näiteks roosad kardinad. Nii lauale kui ka põrandale võiks asetada erinevaid mänguasju, kõristeid jm. Laua võiks katta värvilise laudlinaga ning lauale võiks asetada ühekordsed nõud mõne tuntud multikategelase pildiga. Selleks, et lisada veelgi enam tõelisust, võiks igale külalisele olla ette nähtud ka peomüts, pudipõll ja lutipudel. Mängud: hangi üritusele legod ning nukud. Moodusta külalistest võistkonnad. Iga võistkonna liige peab riietama ühe nuku ning ehitama legodest eelnevalt kokkulepitud kõrgusega torni. Kõige kiirem võistkond võidab! Võiks pakkuda erinevaid lihtsaid toite – salatid, liha, pizza, kartulid vms. Kuid selleks, et tekiks tõeline stiilipeo teemale
vastav meeleolu, võiks muretseda peole ka erinevaid beebipüreesid. Nende maitsmine on kindlasti esmakordne kogemus nii mõnelegi külalisele.
Õhtu võiks lõpetada kõige nutikama ning naljakama kostüümiga peole tulnud külalise autasustamisega!










-------------------------------
* RANNAPIDU


-----------------------------------------------
* KIVIAEG - lihtne kostüümi teha - riidetükk ümber, juuksed sassi ja puutoigas kätte. Toidud: grill-liha, salatit, erinevad tiku-suupisted (putukakommid, juurviljatükid jm), kuivatatud liha.
Mängudest saab nt taguda kasvõi pinata sarnast looma (kes on osavaim jahimees?), joogivõistlus (kes on kangeim joomamees?) või jooksuvõistlus (kiireimad jalad koopalõvi eest põgenemisel). Kiviaja mäng - alias kus sõnu/lauseid seletatakse koopajoonistustega.
----------------------------------------------------
 * IDAMAAD - Idamaine muusika. Idamaised toidud. Võib näidata India filme. Vesipiip. Palju patju. Õues katusealune erksavärviline või toas lakke ja seintele kardinad.

--------------------------------------------------------
* "VIIMSE RELIIKVIA" radadel -

------------------------------------------------------------
* RAHVASTE SÕPRUSE PIDU - kus siis inimesed olemasolevate vahenditega erinevaid rahvusriideid kombineerivad (kimonod, tirooli sulgedega kübarad, araabia paranžad ja turbanid jne).


-----------------------------------------------------------------
* ARSTID & PATSIENDID - Baariks on "apteek", kust saab siis selliseid  kokteile nagu "aspiriin" -a`la viin apelsini mahlaga jne.
Mänge: näit. silma kinni sidumist aja peale; iga tund vererõhu mõõtmine (kel kõige kõrgem või madalam peab pitsi "rohtu" põhjani jooma).
Kostüümid: valged ürbid, sinised sussid, käsi sidemesse, punane rist ümber käe jne.

-----------------------------------------------------------------
* EGIPTUSE stiilis -


(laenatud: Feeling24.ee)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti